Taigatassun Astrilli

aatu aatu aatu

Taigatupsun "Aatu"
Naaras siperiankissa
kilpikonnatäplikäs valkealla
s.21.4.2018 Kiikassa
kasvattaja Marika Sundgren
näyttelystä pentuna EX2
FIV&FeLv neg. 2018
sydän- ja munuaisultra norm. 2019
Asuu meillä kotona
Siitostauolla - Suprelorin implantti 14.5.2019 - noin 2v.eteenpäin

Aatusta tuli Aatu kun oli tarkoitus hankkia lemmikiksi leppoisa kastraattikolli. Tyttö kuitenkin otettiin, mutta nimi jäi. Aatu on meidän kotikissa. Ei mikään näyttelytähti, ainakaan heti pentuna. Vähän on käyty kuitenkin tutustumisen nimissä näyttelyissäkin. Pirko ja Turuk pentuna tuli kierrettyä. Aatu oli pojan synttäritoive ja hieman heräte ostos, enkä tähän rotuunkaan ole sen paremmin perehtynyt. Pentu oli pelastus kissa-alergiselle perheelle lemmikin kaipuuseen. Aatu on siis erityisesti pojan oma kissa.

Niin jos jotakuta kiinnostaa tietää miksi sitten tuli valituksi pentueesta Aatu-tyttö, niin sen verran on poika oppinut kasvatustouhuista, että tyttö sen olla pitää! Tietysti, että saadaan sitten ihania pentujakin kotiin tällä tavalla hankittua. Sellaisia jotka eivät kutita silmissä, kutita ihossa ja yskitä ja ahdista kun niitä paijaa. Tai tarkemmin ottaen poikani saa oireita jo siitä että kissoja näkee, tai pölyä kulkeutuu vaatteiden mukana kotiin/autoon.

Aatulla on tällä hetkellä hoidossaan kuuden pennun pentue, josta lähes kaikki ovat jo varattuja. Tavoiteena on saada aikaan allergiavapaita pentuja, ja tässä on melko hyvin onnistuttu. Sen verran paljon on pentuja käyty nuuhkimassa ja paijaamassa perheenjäsenten ja vierailijoiden toimesta. Allerginen voi toki olla muullekin kuin varsinaiselle pääsyylliselle syljen "kissa"proteiinille.

Aatu kävi keväällä 2019 sydämmen ja munuaisten ultraääni tutkimuksessa ja kaikki on ihan normaalia. Aatu tulee luultavasti käymään myöhemmin myös selkärangan röntgenkuvissa, koska se on sellainen vähemmän kissoilla tutkittu, mutta vanhemmiten oireileva paikka. Mutta sen sanon lemmikin ottajille että leikkaamattomana näistä ei lemmikiksi ole, sen verran on rasittavan hormonaalinen tyttö tämä meidän Aatu-neiti! Aatu tulee saamaan ehkäisykapselin jotta saadaan kunnon tauko ennen jatkosuunnitelmia. Nyt keskitytään antaumuksella pentujen hoitoon koko perheen voimin.

Aatun ensimmäinen pentue s. 28.3.2019

ISÄ: Missemoj’s Tristan "Boris"

TSINUSKITOFFEE, kilpparitäplikäs valkealla, tyttö, lemmikki/kasvatus Kyröskoski
Mars, punatabby, poika, lemmikki Jyväskylä
HOPEATOFFEE, hopeatäplikäs, tyttö, lemmikki Nokia
Twix, hopeatiikeri, poika, lemmikki Espoo
SNICKERS, hopeatäplikäs, poika, lemmikki Vaasa
Lion, ruskeatäplikäs, poika, lemmikki Nokia


Pentueen kanssa kaikki on sujunut kuten pitääkin. Ilman mitään yllätyksiä kehitys on soljunut eteenpäin. Ovat hivenen isompia ja aikasemmin kehittyviä kuin manx/cyrmic pennut. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita on myös ollut enemmän, mutta eipä ole aiemmin kuutta pentua ollutkaan. Aatu on ollut erittäin huolehtiva ja omistautunut sekä leikkisä emo ja viihtyy hyvin vielä 9-viikkoisten pirpanoidensa seurassa juosten ja peuhaten.

/Myytavana /

WebDesign Satu Pihlajamaa