Pikkeen Kinder

elli Kinder Elli1v.

CH Pikkeen Kinder "Elli"
Kastraattinaaras cymric
musta valkealla stumpy
s. 09.04.2017 Hämeenlinnassa
oma kasvatti
näyttelystä pentuna EX1&TP, EX1&NOM, nuorissa EX1
Champion Turussa 7.4.2018
Turokista, Pirokista 2018 CACIB
Asuu sijoituksessa Kaarinassa
Siitostauolla - Suprelorin implantti 8.3.2019 - noin 2v.eteenpäin - steriloitu kapselin vaikutuksen loputtua

Elli on toisen polven pikkeeläinen. Hän on Pippurin ja Finlandian pentueen töpöhäntäinen naaraspentu ja asustaa isukkinsa kaverina.
Elli on emonsa tapaan kova juttelia. Seuraneitinä Elli on vailla vertaa omalle perheelle. Hän on kuitenkin selkeästi yhden emännän kissa ja omaa itsepäisiäkin piirteitä.
Elli valvoo että ruokakuppi pysyy sopivan täytenä ja kaikki kuulevat jos rutiineista poiketaan. Ruuan pitää olla myös riittävän laadukasta hänen korkeudelleen. Hän on ensimmäinen todella kalaa rakastava kasvattini.

Ellin kanssa on muutamia pentunäyttelyitä käyty ja selväksi on käynyt, että vaikka hän kyllä esittäytyy, ei puuha ole ihan sitä lempi hommaa. Kotona olisi mukavampaa ja Elli kertoo tämän marisemalla äänekkäästi myös tuomarille. Toki välissä on hyvä halia ja olisi mahdottoman mielenkiintoista tutkia näyttely paikkaa laajemminkin. Elliä on helppo käsitellä, kunhan omaa riittävästi nopeita käsiä. Hissukseen on näyttelyihin yksittäisinä päivinä tutustuttu ja työ on tuottanut tulosta. Ensinmäinen aikuisten luokan näyttely oli Lahdessa ja arvostelut olivat hyviä. Lupaava nuori neito. Näyttely reissussa Elli viihtyi odotettua paremmin ja kotiinkin se palasi iloisella mielellä. Nyt vain jatketaan säännöllisesti hyvien kokemusten kartoitusta näyttelyissä ja katsotaan lähdetäänkö vielä ulkomaille asti vaiko eikö.

Elli on notkea ja lihaksikas tyttö. Ei mikään erityisen pyöreä ja jykevä, mutta jäntevä ja lihaksikas. Turkiltaan se on pöyheä ja kiiltävän hyvän laatuinen. Turkki vaikuttaisi jäävän myös sopivan lyhyeksi, näyttäen kuitenkin pitkältä turkilta. Ellin päässä parasta on upea profiili, suuret ilmeikkäät silmät ja sopivan pienet korvat.
Elli oli puolivuotiaana 3kg painoinen ja hyvin kehittynyt. Ruoka maittaa ja elämä on leppoisaa, kunhan, vieraita ääniä hän ei vieläkään arvosta.
Elli on täyttänyt 1v. 2018 ja on kauniisti vankistunut ja kasvanut sopivan kokoiseksi naaraaksi. Se edelleen jatkaa kanssani tutustumista näyttelyihin joihin se vähitellen alkaa tottua. Kasvatussuunnitelmat neidin kohdalla ovat mietintämyssyssä. Ellin luonne ei minua täysin miellytä, mutta ulkonäöllisesti siitä on tullut mahtava nuori-naaras. Sukukypsä se ei vielä ole vaikka aikuisten luokassa näyttelyssä on jo hyvän tovin kisannut. Mutta sillä aikaa nauttikaa upeista 1v. & Championiksi valmistumis kuvista.

Elli kävi selkärangan ja lantion röntgenkuvauksessa, sekä neg. Felv&Fiv testissä 18.5.2018

Ellin oli näyttelyssä 1.9.2018 Pirkkahallissa Tampereella. Elli sai pään ulkonäöstä erikoiskehuja, ja haetun viimeisen kotimaan CACIC-sertin. Elliä ei oikein esiintyminen kiinnostanut ja TP-valinnassa ei tullut menestystä jatkoon. Nyt sitten pohdiskellaan milloin on ulkomaan matkan toteutuksen aika. Rokotukset ovat retkeä varten ajantasalla. Kasvattajaa vain laiskottaa näyttelytouhut.

Elli tuli sukukypsäksi 1v. 6kk iässä. Pikainen parin päivän huutelu laittoi kodin muut jäsenet sekaisin. Nyt pohditaankin mitä tehdään jatkossa, mutta asiaa ei ole sen pidemmälle suunniteltu. Vielä ennen kahden vuoden ikää tuli Ellille pari kiimaa tammi ja maaliskuussa molemmat vajaan viikon mittaisia.
Ellin siitoskäyttö jätettiin vielä mietintämyssyyn eikä raaskittu päätyä suoraan leikkaukseen. Siispä otettiin aikalisä. Sellainen parin vuoden aikalisä ehkäisyimplantin merkeissä. Aika näyttää mikä on kasvatussuunnitelmieni tilanne myöhemmin. Ellin ehkäisykapselin hiipumista odotellessa on sille tehty suunnitelmia tulevaisuuden varalle 2020-2021. Ellille on haettu erikoislupaista astutusta. Kaikki riippuu nyt siitä miten käy palaavatko kiimat ehkäisykapselin jälkeen. Loppuvuoteen 2020 mennessä kiimat eivät ole palanneet ja suunniteltu uros todennäköisesti siirtyy kapselitauolle, joten näyttää siltä että yhdistelmä jää toteuttamatta 2021. Kasvattajan kantti ei kestä teettää pentuja niin että emon ikä olisi jo viisivuotta sen ollessa ensisynnyttäjä. Elli on steriloitu kapselin vaikutuksen hiivuttua vajaan 2v. käytön jälkeen. Elli siirtyi samalla sijoituskodin omistukseen. Elliin päättyivät manxikasvatukseni linjat ja samalla päättyi osaltani rodun kasvatuskin. En kuitenkaan lopulta ollut tyytyväinen siihen tärkeimpään eli terveyteen. Toivon Ellille monia terveitä vuosia sukurasitteista huolimatta. Ellin sisarpuoli siis menehtyi mitä todennäköisemmin FIP-tulehdukseen ja Elli olisi voinut taipumusta periyttää tuleville sukupolville. Siksi syntyi päätökseni luopua kauniista kasvatusnaaraasta ja sen mukana koko rodusta.

/Myytavana /

WebDesign Satu Pihlajamaa