Pikkeen Kuura

Kuura ehkä odottaa
Kuura1
Kuura2
Kuura4
Pikkeen Kuura
naaras cymric
musta hännällinen CYM n 09 54
s.14.11.2015
oma kasvatti
asuu sijoituksessa Sastamalassa
pentue syntyy ja kasvaa sijoituskodissa

Pikkeen Kuura "Lumo" jatkaa mustaa sukulinjaani vanhempiensa (Pikkeen Pippuri x Pikkeen Sisu) tassunjälkiä seuraten. Lumo asuu kissakavereineen sijoitusperheen jäsenenä Sastamalassa. Lumo on ollut koko pienen ikänsä hyvin terve kissa. Se ei ole ikinä kärsinyt edes pienistä kissamaisista vaivoista kuten löysästä vatsasta.

Lumo on perheen pojan sydänystävä ja hänelle omakissa. Lumo tulee hyvin toimeen perheen muiden lemmikkien kanssa ja on perheen kissojen pomo vanhimpana naaraana. Tosin lähinnä Lumo vain innolla hoitaa muita kissoja kuin ne olisivat hänen omia pentujaan.

Lumo on pienehkö cymric naaras. Aikuisena vain 3,1kg. Se on kuitenkin perinyt emoltaaan kauniin naaman ja profiili on upea suurien silmien kera. Luonteeltaan se on erittäin huoleton ja ystävällinen tapaus. Ehkä hieman vilkas neiti, joka nauttii kovasti ulkoilusta verkotetulla terassilla.

Jalostuskäytössä on tällä hetkellä kaksi Lumon sisarpuolta. Aika näyttää jääkö heistä jälkeläisiä suomalaiseen manx/cymric kasvatukseen.

Lumo on ollut mukava sijoituskissa ja kiimoistaan huolimatta hyvä lemmikki. Lumo ei merkkaile, ei edes mourua jatkuvasti ja kiima kestää kokonaisuutena noin 5pv. Kiimatauot ovat olleet 3kk mittaisia sekä kesällä että talvella.

Lumolla oli treffit keväällä 2018. 23.4. Lumo vaikutti odottavan pentuja. 7.5. Lumo kävi tiineysultrassa, eikä pentuja ollutkaan tulossa. Samalla otettiin Fiv&Felv testi uudelleen, josko uusi sulho Lumolle keksittäisiin.

Elokuu 2018 Lumolle on saatu rotutoimikunnan erikoisastutuslupa noviisiuros XLH Redin,( CYM d 53) kanssa. Pentue on tarkoitus toteuttaa v.2019 alussa. Toiveissa on punamustia naaraspentuja ja punaisia tai mustia urospentuja, kaikki pennut olisivat ystävällisiä cymricejä. Molemmat vahemmat ovat erinomaisia lapsiperheen lemmikkejä. Redi tasapainottaa mukavasti Lumon pientä kokoa.

WebDesign Satu Pihlajamaa