Pikkeen Kuura

Kuura
Kuura1
Kuura2
Kuura4
Pikkeen Kuura
naaras cymric
musta hännällinen CYM n 09 54
s.14.11.2015
oma kasvatti
asuu sijoituksessa Sastamalassa
pentue syntyy ja kasvaa sijoituskodissa

Pikkeen Kuura "Lumo" jatkaa mustaa sukulinjaani vanhempiensa (Pikkeen Pippuri x Pikkeen Sisu) tassunjälkiä seuraten. Lumo asuu kissakavereineen sijoitusperheen jäsenenä Sastamalassa. Lumo on ollut koko pienen ikänsä hyvin terve kissa. Se ei ole ikinä kärsinyt edes pienistä kissamaisista vaivoista kuten löysästä vatsasta.

Lumo on perheen pojan sydänystävä ja hänelle omakissa. Lumo tulee hyvin toimeen perheen muiden lemmikkien kanssa ja on perheen kissojen pomo vanhimpana naaraana. Tosin lähinnä Lumo vain innolla hoitaa muita kissoja kuin ne olisivat hänen omia pentujaan.

Lumo on pienehkö cymric naaras. Aikuisena vain 3,1kg. Se on kuitenkin perinyt emoltaaan pyöreän muodon ja kauniin naaman. Sen profiili on upea suurien vihreiden silmien kera. Luonteeltaan se on erittäin huoleton ja ystävällinen tapaus kuten isänsä. Ehkä hieman vilkas neiti, joka nauttii kovasti ulkoilusta verkotetulla terassilla.

Jalostuskäytössä on tällä hetkellä kaksi Lumon sisarpuolta. Aika näyttää jääkö heistä jälkeläisiä suomalaiseen manx/cymric kasvatukseen.

Lumo on ollut mukava sijoituskissa ja kiimoistaan huolimatta hyvä, täysin terve, lemmikki. Lumo ei merkkaile, ei edes mourua jatkuvasti ja kiima kestää kokonaisuutena noin 5pv. Kiimatauot ovat olleet 3kk mittaisia sekä kesällä että talvella.

Lumolla oli treffit keväällä 2018. 23.4. Lumo vaikutti odottavan pentuja. 7.5. Lumo kävi tiineysultrassa, eikä pentuja ollutkaan tulossa. Samalla otettiin Fiv&Felv testi uudelleen, josko uusi sulho Lumolle keksittäisiin.

Elokuu 2018 Lumolle on saatu rotutoimikunnan erikoisastutuslupa noviisiuros XLH Redin,( CYM d 53) kanssa. Toiveissa on punamustia naaraspentuja ja punaisia tai mustia urospentuja, kaikki pennut olisivat ystävällisiä cymricejä. Molemmat vahemmat ovat erinomaisia lapsiperheen lemmikkejä. Redi tasapainottaa mukavasti Lumon pientä kokoa. Treffit järjestettiin melko epävarmoista lähtökohdista, sillä kyläilemään lähteneellä Lumolla ei ollut kiimaa ja sulhokin oli kokematon ja nuori. Viikonlopputreffit sujuivat ystävällisissä merkeissä.
Muutaman viikon jälkeen jännitys palkittiin. Lumo odottaa pentuja vatsa selävästi pullistuneena jo neljännellä odotusviikolla. Viidennellä viikolla ultraan meno on ihan utopistista. Vatsa on hyvin selvästi nähtävissä oleva pallo. Odotamme siis isoa pentuetta syntyväksi noin 5.2.2019.
Lumon paino on noussut odotuksen aikana 4,5kg. Vuorokaudella 63 alkoi ruokahalu vähentyä ja maitoa nousi. Lumo oli ollut levoton ja tapojensa vastaisesti äänekäs jo koko edellisen viikon. Lauma sai myös kuulla kunniansa hormoonien sekoittamalta pomoltaan.

WebDesign Satu Pihlajamaa