Redi

Redi7
Redi6
Redi5
Redi4
Redi3
Redi1
Redi2
Redi
Redi "Reetu"
uros cymric
punainen töpöhäntä CYM d 53
s.14.03.2018
noviisi XLH CYM
asuu sijoituksessa Kolarissa
siitosuros erikoisluvalla, siitostauko alkaen 4/2019

Redin suvusta on vain hieman tietoa. Redin emo on Turun seudulta kotoisin oleva lyhytkarvainen kilpparivalkea töpöhäntä ja isä on porvoolainen kolli. Redi muutti kauttani sijoitukseen ja on mukana kasvatusohjelmassani tuomassa uutta verta pieneen rotuun.

Redi on perheen rakastettu lemmikki ja tyttöjen oma kissa. Se rakastaa lasten kanssa leikkimistä ja puuhaamista. Se on innolla mukana pienten elämässä ja osaa olla todella kiltti kaveri tässä virassaan. Redin perheeseen kuuluu myös kaksi kastraatti kollia sekä iso koira. Redin kanssa on pienestä asti harjoiteltu autoilua sekä valjastelua jo synnyinkodissa, sillä pitkät ajomatkat tulevat olemaan sille tuttuja.

Redi on vielä nuori uros, mutta lupa on haettu ja treffit ovat suunnitteilla. Redilläkään ei ole mitään tätä vastaan. Se on kehittynyt hyvää tasaista tahtia ja painaa puolivuotiaana 3,5kg. Luonteeltaan se on erittäin sosiaalinen ja avoin. Kooltaan siitä taitaat tulla suuri. Sekin on rodulle hyväksi. Redi odottelee pentuettaan tyystin tietämättömänä kotonaan Kolarissa. Vaikka Redi miehistyi etelän kosioreissulla on arki silti sujunut ilman suurempia riitoja perheen kastraatti-kollien seurassa. Redi täytti 10kk ja paino on noussut 4,5kg.

Aika näyttää jääkö Redistä ja Pikkeen Kuurasta jälkeläisiä suomalaiseen manx/cymric kasvatukseen. Mutta se olisi tavoite =D

Reetua voi kysellä jalostukseen, jos omistaa sopivan naaraan. Reetu on 1v. täytettyään alkanut isottelemaan muille talouden kissoille ja sille on laitettu ehkäisyimplantti. Kapseli on toiminut Redillä toivotulla tavalla ja tilanne kotona on rauhoittunut. Redistä on kevään tullen tullut innokas valjasulkoilia. Sadekaan ei sitä häiritse.
Ikävä kyllä implantin vaikutusaika jäi Redillä hyvin lyhytkestoiseksi. Implantti kuitenkin helpotti kissojen välistä jännitettä kotona ja Redi sai pitää kiveksensä. Elo on rauhallista, kun kävimme Reetua talvella 2v-synttäreiden aikaan katsomassa. Reetu on hyvin kollin näköinen ja oloinne vaikkakin ystävällinen on sillä astuminen vahvasti mielessä uusien hajujen mukanamme saapuessa. Tuntuu tunnistavan meidät yli vuoden jälkeen ja leikkii hetken mielellään.

WebDesign Satu Pihlajamaa