Svea

Svea pentuSvea maha Svea seisoo

Svea alimmassa kuvassa 4v.

CH Yamasee MX S Felix
naaras manx
kilpikonna rumpy-riser
s.8.12.2012 Ruotsissa
Yhteisomistuksessa Malla Mattilan kanssa
Asuu Meamoons-kissalassa Tampereella

Svea on luonteeltaan erittäin rohkea, tuttavallinen ja kaikkeen touhuun osallistuva kissa. Se on heti kaikkien kaveri ja suhtautuu vieraisiinkin hyvin luottavaisesti. Sen luonne on seurallinen. Se on vähän jokaisen kissa, eikä ole erityisesti kiintynyt yhteen ihmiseen. Ihmisrakkautta ja helppoa koiramaista luonnetta Svea on periyttänyt jälkeläisilleenkin runsaasti.

Turkki Svealla on hyvän laatuinen kaksinkertainen ja hieman karhea kuten manxilla kuuluukin olla. Väritykseltään Svea on kilpparivalkoinen elikäs mustan, valkoisen ja punaisen kirjava. Svealla on seitsemän valkoisen kirjavaa jälkeläistä, joista puolet on pitkällä turkilla varustettuja cymricejä. Puolet pojista on punaisia sekä lisäksi kaksi mustaa, sininen ja creme. Svealle toivotaankin kovasti naaraspuolista jälkikasvua.

Svean silmät ja pään malli jättävät haastetta uroksen puolelle. Kropan yleisilme on kuitenkin Svealla melko jykevä ja pyöreä. Svea on myös suuren kokoinen reilu nelikiloinen naaras. Svean jälkeläisistä löytyykin jämäkän pyöreitä manxeja. Svea on tarvinnut itse vuosia aikaa kehittyäkseen, mutta jälkikasvu on ollut tasapaksumpaa ja ensimmäisen pentueen "Alvar" on menestynyt näyttelyissä pennusta asti tasaisen varmasti. Periyttäjänä Svea on siis ollut hyvä kasvatusnaaras. Sen kaikki aiemmat jälkeläiset ovat kuitenkin jo kastraatteja.

Svea asuu Tampereella lapsiperheen lemmikkinä. Se palveleekin virassaan mainiosti. Se rakastaa niin omia kuin naapurienkin lapsia. Svea ehkä viihtyisi hyvin myös ainoana kissana, tykäten olla huomion keskipiste, mutta perheeseen kuuluu myös kaksi hännätöntä kastraattia.

Svea tekee yhden erikoislupapentueen Pikkeen kissalalle. Pennut tulevat olemaan luonteeltaan erittäin tuttavallisia ja uteliaita sekä reippaita. Pennut syntyvät ja kasvavat Tampereella tottuen lapsiperheen vilkkaaseen arkeen sekä toki niihin yksinäisen hiljaisiin hetkiin koulu-/työpäivän aikana.

Svea on ollut treffeillä marraskuun alussa. Tuloksia odotellaan. Pentueen isänä olisi brittiläinen lyhytkarva SC Tassulähteen Ähäkutti DVM "Mörkö"
Pennut: musta, punainen(pojalla), kilppari(tytöllä)
myös sininen, creme(pojalla), sinikilppari(tytöllä)
kaikki värit ovat mahdollisia myös valkoisella maustettuna.
Tästä pentueesta syntyvälle pennulle tai ehkä parillekin etsitään sijotuskotia.


/ Pikkeen pennuista / /Kuva-albumeihin /

WebDesign Satu Pihlajamaa