Iines

Iines pihalla kohta 7v.Iines 1v. Kuva:Heikki Siltala

Kuva vasemmalla ylhäällä: Iines 9v. Kuva oikealla alla: Iines 1v. Manxrenkaan esittelynäyttelyssä, kuvaaja Heikki Siltala.

Kastraattinaaras manx
ruskeatäplikäs rumpy-riser
s.30.6.2007 Mynämäellä
noviisirekisteröity manx
Valmistunut Premioriksi 16.5.2010 ollen edellisenä päivänä Tuomarin Paras!

Kissalan eläkeläinen 10v. Iines ei kuitenkaan ole menossa enää näyttelyyn, vaikka pääsisi veteraaniluokkaan. Matkustamista Iines ei arvosta ja tämän se antaa kuulua. Iineksen kanssa on tarkoitus olla jatkossakin harvakseltaan esillä ja rotua mainostaa esittelynäyttelyissä tai muualla sopivissa yhteyksissä. Iines kun tykkää nähdä ihmisiä ja liikkuu mielellään valjaissa.

Iines on luonteeltaan hyvin helppo kissa. Voinee sanoa manxmaiseksi, se osallistuu innolla kaikkiin kodin tapahtumiin olematta riesaksi asti. Iines muiden kissojen tapaan rakastaa paikkojen tutkimista ja hännättömyydestä huolimatta myös korkeita paikkoja. Se on ystävällinen ja nauttii huomiosta, mutta ei ole kuitenkaan mikään sylikissa. Se on alkanut viihtyä sylissä paremmin vasta iäkkäämpänä.

Akvaariokalojen tai lintujen tiirailu kuuluvat sen vapaa-ajanharrastuksiin. Lelujen kanniskelu on sen lempipuuhaa ja noutamistakin se harrastaa kunhan sille sattuu sopimaan. Kun mitään mielenkiintoista ei tapahdu, se viihtyy hiljaa omissa oloissaan. Leikkisyydestään huolimatta sen liikkeet ja hypyt ovat hallittuja eikä se liikkuessaan tavaroita pudottele.

Näyttelyiden päälle se ei ymmärrä, vaikka on niitä oppinutkin sietämään. Kotona sen kyllä voi vetää vaikka solmuun ilman eriävää mielipidettä. Tosin se ei arvosta myöskään liiallista muiden kissojen seuraa, joten se asustaa vakituiseen perheemme isovanhempien luona.

Iines on ollut hyvä, huolehtiva ja omistautuva emo kahdelle pentueelle. Se on jättänyt jälkeensä kirjavan joukon mainioita persoonallisia kissoja. Jokainen on siitä päivitetty versio, utelias ja ystävällinen.


Stormin D-pentue 12.12.2008 D'manns Seytan ”Figaron” kanssa

Stormin Pätkis (lemmikkinä Turussa) kastraattiuros manx hopeatiikeri stumpyStormin E-pentue ”Fatzerin parhaat” 18.11.2009 D'manns Triton ”Jalon” kanssa

Stormin Geisha ”Lotta” (lemmikkinä Nokialla) kastraattinaaras cymric kilpikonnatäplikäs hännällä

IC Stormin Suffeli ”Pipsa” (Conanin kissalassa) naaras manx kilpikonnatäplikäs stumpy (k.2016)

Stormin Da Capo ”Tupsu” (lemmikkinä Valkeakoskella) kastraattiuros cymric ruskeatäplikäs valkea stumpy

Stormin Omar ”Terho” (lemmikkinä Valkeakoskella) kastraattiuros manx ruskeatäplikäs valkea hännällä


/ Pikkeen Pippuri" /

WebDesign Satu Pihlajamaa