Meamoons MX A Be Youself

panu1 panu2

"Alvar"

kastraattiuros manx
sininen valkealla rumpy-riser
s.8.9.2014 Tampereella
Kasvattaja: Malla Mattila
Omistaja: Emmi Ruohikko

Näyttelyissä ensimmäistä kertaa poika oli kanssani nuortenluokassa: EX1, BIV ja TP
Ensimmäinen viikonloppu omistuksessani kastraattiluokassa: 2x CAP ja TP
1/16 Surokin näyttelyssä Lahdessa valmistuminen PR ja TP sekä CAPIP
4/16 Scandinavien Winner näyttelyssä Helsingissä ulkomaan CAPIP
5/16 Pirokin näyttelyssä valmistuminen IP:ksi, TP ja BIS!
9/16 Pirokin näyttelyssä 2x CABIP ja TP sekä BIS
11/16 Turokin näyttelystä 2x CABIP ja TP
4/17 Turokin näyttelyistä 2x CABIP, TP
5/17 Pirokin näyttelystä 1x CABIP
11/17 Tukholman näyttelystä valmistuminen GIP, TP ja 1x GAPS
11/17 Turokin näyttelystä 2x GAPS, TP, BIS!
1/18 Lahden näyttelystä 2x GAPS
4/18 Turok näyttelystä GAPS
5/18 Pirok näyttelystä GAPS
10/18 WS näyttelystä GAPS
11/18 Turok näyttelyssä valmistui korkeimpaan titteliin SP
4/19 Turok SW-show KM


"Alvar" asustaa sijoituskodissaan Turussa. Poika on perinyt emoltaan ihastuttavan suuren rukin. Luonteeltaan se on erittäin rento ja kaikkien kaveri. Ulkonäöltään se on enemmän isänsä pyöreä ja jyhkeä. Oikein äijä.

Alvarin oli tarkoitus olla siitosuros mutta tosin kävi. Se osoittautui varhaiskypsäksi kolliksi, joka kaiken lisäksi taisi merkkailun jalon taidon jo ensimmäisenä keväänään. Merkkailun muuttuessa kesän ja syksyn mittaan säännölliseksi päätettiin Alvar kastroida.

Näyttelyharrastus alkoi hyvin lupaavasti Turussa 2015. Nuortenluokassa poika oli näyttävä, koska oli kasvanut upean tasapaksusti. Mittasuhteet olivat koko kasvun ajan hienosti kohdillaan. Pallero Alvar esiintyi hyvin tuomarille. Se oli rauhallisesti, mutta kuitenkin koko ajan tarkkaavaisena pöydällä. Tuoksena oli värinparas! Vastassa olivat menestynyt jo hieman varttuneempi nuorukainen ja meidän toinen manx "Hilla". Tuomarinparas kisassa oli useita erirotuisia vastassa, mutta tyyneydellä ja näyttävyydellä lähti Alvar kokeilemaan onneaan Paneeliin asti. Hieno esillä olo ei siellä enää riittänyt, kun oli upeita nuoria vastassa. Pikku-Herra kuitenkin hurmasi kissatuomareita.

Kastraattina Alvarin esiintyminen näyttelyssä on vain varmistunut. Alvar vain hengailee ihmisten kanssa. Suunnitelmissa vuodelle 2016 olikin useampia näyttelyitä. Alvar on niin aikaisin kehittynyt, että menestyi myös kastraattien sarjassa erinomaisesti. Tälläisen kissan kanssa on ilo käydä näytelmissä. Lunkkia matkaseuraa! Kevään 2016 tavoite oli ulkomaanserti Scandinavian Winner näyttelystä. Siellä Alvar esiintyi melusta huolimatta hyvin, sai sertinsä ja oli myös tuomarinparasvalinnassa kolmen parhaan joukossa. Siinä kuitenkin burma vei voiton.

Pirokin näyttelystä lähdettiin kotiin voittofiiliksissä. Alvarilla oli todella hyvä päivä. Kyllä tätä hetkeä olikin jo uumoiltu, mutta ottaen huomioon kastraatin iän 1v 8kk, en sitä tällä kertaa osannut tosissani odottaa. Kyseessä on kuitenkin todella suuri näyttely ja paljon hyvä tasoisia kissoja oli mukana. Nyt oli kuitenkin Alvarilla fiilis kohdillaan ja hyvällä esiintymisellään se pokkasi Besti In Show kastraattiuros pystin.
2v. kastraattiuros on saanut kesäloman aikana lisää pyöreyttä ja muhkeutta jo ennestäänkin komeaan turkkiinsa. Luonne ja esiintymis halu on edelleen täyttä kultaa. Tuloksena syksyn Pirokista jälleen BIS <3 Myös loppuvuoden Turok sujui mukavin arvosteluin.

2017 kiinnitettiin huomiota Alvarin näyttelykunnossa pysymiseen dietin muodossa. Emännän kanssa perehdyttiin myös kastraattiturkin laittoon. kokeilemalla oikeat tuotteet tuntuivat löytyneen. Vuosi taisikin olla Alvarin näyttelyvilkkain. Kävin ystäväni ja Alvarin kera ihan ruotsissa asti. Tukholman näyttelyreissu laivalla sujui hyvin. Alvar ei yhtään turhia stressannut hytissäkään oloa. Kahden näyttelyn päivä sujui odotettua paremmin, kun yllättäen Alvar pyörähti poseeraamassa paneelissa asti. Vuosi oli hyvä lopettaa Turokin Best in Show voittoon =)

2018 Ei alkanut Alvarin laihtumisen ja karvan vaihdon myötä hyvin. Eläinlääkärintarkastusta moni näyttelyyn tulija pitää turhana, mutta meillä ainakin kävi tuuri kun tarkkiin päästiin. Alvar pääsi nopeasti hammaslääkäriin heti seuraavalla viikolla ja eroon turhasta hammaskivestä. Onnkesi ientulehdus ei päässyt yltymään pahaksi. Nyt emännän tennarien pureskelu sujuu paremmin!

Alvar edusti mallikkaasti Tampereella järjestetyssä Maailman näyttelyssä 27-28.10. Tuomisina oli viimeinen tarvittava ulkomaan serti. Alvar osallistui Marraskuussa 2018 Turussa järjestettyyn kotinäyttelyynsä. Alvar valmistui Turokissa Supreme Premior titteliin ja sai palkinnoksi yhdistykseltä upeat Tessan ottamat valmistumiskuvat komean ruusukkeen kera.

Alvar osallistui vielä kevään Scandinavian Winner show-näyttelyyn kanssani, joka oli lähellä kotiaan niin ikään Turussa. Maininta oli arvostelussa oli valmiista ja rodunomaisesta kastraattiuroksesta ja tiukassa mittelössä voitimme toisen ikätoveri manxin. Tuomarin paras valinoissa oli kuitenkin laadukasta seuraa ja tuomari valitsi eurooppalaiset paneeliin myös tässä luokassa. Alvarin näyttelyura päättyy tältä erää tähän ja se siirtyy SUURTEN kiitosten kera mainion sijoituskodin omistukseen.

/ Pikkeen Pippuri / / Iines / / Pikkeen Pectus /

WebDesign Satu Pihlajamaa