CH Pikkeen Pectus

KUVAN NIMI KUVAN NIMI KUVAN NIMI KUVAN NIMI

"HILLA"

kastraattinaaras manx
creme stumpy
s.14.9.2014 Nokialla
Ensinäyttely Lahdessa 25.1.2015 EX1 ja TuomarinParasPentu
Esittelynäyttelyssä 14.2. tuomarin suosikki
Turokin näyttelyssä 18.4. nuorten luokassa EX1
/ Pirokin näyttelyssä 9-10.5 nuoren luokassa piteni häntä töpöksi, EX1
Pirokin näyttelyssä 21.5.2016 avoimen luokan CAC
Pirokin näyttelyssä 9/16 avoimen luokan CAC x2
Valmistuminen Championiksi!

"Hilla" on lyhyesti kuvattuna suloinen. Se on luonteeltaan toisaalta hyvin helppo ja kiltti sekä oppivainen kissa. Se on tuttavallinen ja nauttii huomiosta, kun sitä on saatavilla. Kuitenkin se osaa olla myös vaativa ja äänekäs. Vaikkapa tälläinen omituinen asia kuin suljetut ovet se heti ilmoittaa ja pyytää äänekkäästi avaamaan. Hilla on tyytyväinen oloonsa kissana ja kissakaverin kanssa se jaksaa kotona rellestää.
Manximaisesti se osallistuu innolla kaikkiin kodin tapahtumiin, mutta keksii ohjelmaa myös itse. Hilla tykkää tiirailla häkissään olevia undulaatteja. Mikä onkaan hauskempaa ja kielletympää kuin kivuta häkin päälle?! Hilla asustaa kissaperheessä Hämeenlinnan seudulla.

Aktiivisesti kodin touhuissa mukana oleva kisu lähtee reissuunkin mielellään. Ensimmäinen näyttely 4kk iässä sujuikin hyvin. Teini-iän näyttelyissä tuomaritkin kuulivat jo valittavia sähinöitä muista kissoista. Toisaalta esiintyminen silti sujui keimaillen ja korkeita takajalkoja ja hännän töpöä esitellen.

Hilla (Pinkki pentu-nimeltään) on perinyt ulkonäköä molemmilta vanhemmiltaan. Isältä tulee vahvuutta ja pyöreyttä. Ehkä myös hippunen kärsivällisyyttä on tarttunut matkaan. Emolta Hilla on perinyt pitkät takakoivet ja pystyt korvat. Liikkuminen sujuukin neidiltä pupumaisesti loikkien.

Hilla kaipaa lisää pyöreyttä aikuistenluokassa kisailuun ja sitä tulee ainoastaan iän myötä. Hilla on osoittautunut hitaaksi kiimailijaksi. 1,5-v. sisään olleet kaksi kiimaa ovat myös olleet herkkiä ja lyhyitä. Suunnitellut sulhaset ovatkin ehtineet siirtyä kastraateiksi. Hilla on kuitenkin saanut ihan kivasti lihaa luiden päälle ja se on nyt ilmoitettu ensinmäiseen aikuisten luokan näyttelyynsä 21.5.2016. Hillalla ei kilpakumppaneita näyttelystä löytynyt ja CAC mukaansa näyttelystä sai. Pyöreys ei kuitenkaan riittänyt kisaamiseen tuomarin parhaasta, vaikka kaiken suloisuutensa neito tuomarille esittelikin. Kiitosta se sai hyvästä lihaksikkuudesta ja hyvästä turkista. Muotoja kuitenkin jäi tuomari kaipaamaan. Eipä siis auta kuin odotella neidin kehittymistä.

Hilla on saanut erikoisastutusluvan brittiuroksen SC Tassulähteen Ähäkutti DVM "Mörkö" kanssa. Möröllä asiasta on kokemusta muutaman vuoden takaa 16 pennun verran. Nyt vain odotellaan että Hilla tulisi kiimaan ja astutus tuottaisi tulosta. Hilla tapasi Mörön kertaalleen 6/2017, mutta treffailut menivät pelkäksi tutustumiseksi. Hyvä kiima hukkui harmittavasti matkalla. Aina ei asiat suju kuten on suunniteltu.

Hillalla on vihdoin kolmen vuoden iässä ulkonäöllisesti aikuistunut. Näyttelyiden sijaan on kuitenkin ollut pentue 1. tavoitteena. Ehkäpä se useampikin toiveissa. Loputtoman odottelun päätteeksi Hillalla oli voimakas, mutta pikainen kiima näin mukavasti alkuvuoteen. Ihan eri naaraiden kiimoja, kun tässä odottelin. Koska "Mörköä" ei kotiin saatu käymään piti suunnitelmat sovitella uudelleen. Siispä Hillalla olikin kylässä kokenut punainen cymric-kolli, GIC Island Tale Jon of Conan "Jussi" CYM d 09 22 51. Treffit olivat lyhyet, mutta onnistuneet.

Pentujen odotettu syntymäaika on 20.4. Näin ollen Hillalle harvojen, ujojen kiimojen jälkeen saadaan lopulta jälkeläisiä. Vaikka jälkeläisten karvanmitasta nyt jouduttiin rajusti tinkimään, on tulos kuitenkin paljon odotettu! Jussi omaa hyvän sukutaulun, tasaisen kauniin pyöreän ulkonäön sekä upean luonteen, jota se on jättänyt jälkeläisiinsä.
Pörröisiä sylikissoja siis luvassa, maustetuna uteliaalla ja osallistuvalla, itsevarmalla luonteella. Pennut syntyvät ja kasvavat sijoituskodissa Lammilla.

Hillan pentumaha on paisunut odotusta TJ 20 vrk. Painoa on kertynyt 3,3kg-> 3,7kg ja maha pullottaa selvästi kummallekin sivulle. Odotettavissa hyvän kokoinen pentue. Pentumäärää mennään tiineysröntgeneen varmistamaan, sillä Hillan emo oli erittäin verkkainen synnyttäjä. Tällä tapaa kauempaa kätilöksi lähtiessä on hirvittävän mukava tietää olisiko emon puolen päivän lepotauon jälkeen vielä lisää palleroja luvassa.

Hillan pennut syntyivät sujuvasta vrk 66. Hillan loppupaino oli 4,3kg. Painot ovat lähteneet kaikilla nousuun alkupainoista 72g, 92g ja 97g. Hilla hoitaa pentuja rauhallisesti pesässä makoillen , mutta malttaa jo poistua pesästä syömään sekä hiekka-astialle. Mielelään Hilla pentuja piilottelee tassujensa alle ja murisee ohikulkijalle mutta antaa pentuja käsitellä. Ihan vielä ei ole tarkkaa käsitystä mikä tulee olemaan pentujen karvanmitta ja Mojiton hännän pituus. Tilanne tarkentuu, kun pennuille tulee pari-kolme viikkoa ikää.

Hilla intoutui muutamaan 2vk ikäisiä pentuja ja kissa-perhe löytyi työpäivän jälkeen vaatehuoneesta. Pennut ovat kovasti kasvaneet painot: 276g, 313g, 289g. Hillakin painaa komean 4kg. Yllättävää miten hyvin se hoitaa pieniä ja jaksaa keskittyä niiden syöttämiseen ja itse syömiseen myös. Hieno juttu! Pentujen silmät ovat alkaneet jo hyvin avautumaan. Pennut käyvät yhä säännöllisesti puntarilla sekä sylityksiä harjoittelemassa.
3-viikon ikäisten palleroiden painot ovat 380g, 406g, 376g. Pennut ovat lähteneet pesätä ja varsinkin Kimara tutkii innolla ympäristöä. Sangria viihtyi pisimpään pesässä. Koko kööri viettää vielä suurimman osan ajastaan pesässä. Välillä käyvät pesän ulkopuolella setä-Hallan ihmeteltävänä. Jalat eivät vielä kuitenkaan kunnolla kanna. Koska Hillan paino on nyt pudonnut huimasti viikon aikana 3,5kg saivat pennut jo ekat maistiaiset kiinteästä ruualta. Suurta suosiota se ei vielä ole saavuttanut. Pennut kun kuitenkin kasvavat maidolla hienosti. Pennut ovat kiinnostuneet ympäristöstään ja tulevat jo katsomaan emännän kutsuessa heitä.
4-viikkoiset pallerot vaikuttavat olevan Sangria cymric, Mojito ja Kimara manxeja. Mojiton häntä vaikuttaa olevan 52 tai 53. Pennut painavat:459g, 528g, 480g.
5-viikkoiset pikkuiset harjoittelevat kiinteän syöntiä nyt menestyksekkäästi. Kaikki käyvät kuivaruokakupilla sekä ovat maistelleet viimein itse kupista märkäruokaakin. Hiekkalaatikkoleikit on aloitettu kaurahiutaleilla ja homma alkaa nyt sujua, joten pian pojat saavat siirtyä mikrohiekkaan.
6-viikkoiset ovat keksineet kiipeilypuut sekä verkotetulla terassilla ulkoilun ihanuuden näin kesäkuumalla. Setämies Halla toimii pentujen vahtina ja on todella kärsivällinen pentujen leikkiessä sen turkissa.
7-vk Pennut saavat Flubenol-matokuurin edeltävästi ennen rokotusta.
9-vk Pesue sai ripulin ja pyllypyykki tuli tutuksi. Eläinlääkärireissuista saa kaikkea pöpöjä herkästi tuliaisiksi. Myös aikuisilla olivat vatsat löysällä usena päivänä. Inupektilla kuitenkin tilanne rauhoittui ja onneksi ruoka maistui hyvin koko ajan.
12-vk luovutuspainot 1625g, 1458g, 1447g. Ikävä tulee! Onneksi Kimara eli kotoisasti Huuko jää Hillan (3,6kg) kotipojaksi.

Hilla on sitä mieltä että pennut oli ihania! Tavoistaan poiketen teki vielä syksyn alkajaiseski kunnon kiiman. Ainoa ilo oli että poikansa pääsi kipinkapin kastraatioon kun painoakin on sopivat 2,3kg. Kevättä odotellessa Hilla teki pari kiimaa ja päädyttiin siirtämään se sijoituskodin omistukseen ja kastraattikerhoon 3/19. Hillan sterilointi leikkaus oli haastava kohdun korkean sijainnin vuoksi. Se on kuitenkin toipunut hyvin suuresta leikkaushaavastaan.

Vappujuomat-pentue
Pikkeen Pectus x GIC Island Tale Jon of Conan
s. 22.4.2018
Pikkeen Sangria, punavalkoinen hännällinen cymric-kastraattiuros LEMMIKKI TAMPEREELLA
Pikkeen Mojito, creme töpöhäntäinen cymric-kastraattiuros LEMMIKKI AURASSA
Pikkeen Kimara, punatabbyvalkoinen töpöhäntäinen manx-kastraattiuros LEMMIKKI LAMMILLA


/ Pikkeen Sisu / / Pikkeen Pippuri / / Iines / / Meamoons MX A Be Youself /

WebDesign Satu Pihlajamaa