Pikkeen Pippuri

Pippuri PippuriPippuri puolivuotta

Pikkeen Pippuri "Miyako"
Naaras cymric
musta valkealla stumpy
s. 31.12.2013 Hämeenlinnassa
oma kasvatti
näyttelystä EX1&TP, EX1&TP&BIS-pentu
Manxrenkaan vuoden 2014 juniori, paras cymric pentu ja nuori
Champion 1/2017
Sydän- ja munuaisultra normaali, Fiv&Felv neg.

Pippuri syntyi Pikkeen kissalan toisen pentueen ainoaksi pennuksi. Vaavi hurmasi meidät kaikki ja ylitti odotukset! Yksi hyvä korvaa tusinan huonoja. Melko pian siis selvisi ettei siitä pelkkää lemmikkiä tule vaan se muuttaa sijoituskotiin ja jää jatkamaan Pikkeen kasvatusnaaraana.
Pippuri on hurmaavan rauhallinen käsitellä. Se on niin kiltti ihmisiä kohtaan että toista saa hakea. Se ei todellakaan ole vain yhden ihmisen kissa. Kaikki kelpaavat kaveriksi. Se jutustelee hauskalla pienellä naukunallaan asioitaan. Ja asiaahan pikku-prinsessalla riittää.
Pippurista omaa tahtoa ja ripaus pököpäisyyttä neidistä tarpeen tullen löytyy. Kaikenlaisia jippoja sillä on varsinkin mikäli kuppi on liian tyhjä sen makuun. Pippuri asustaa Turussa.

Pippurin vanhemmat ovat huippuemo CH D'manns Toes "Tohveli" ja näyttelymenestynyt "Mikitin" SC, CFA GC, BW Briar-Brae Mikki Hiiri. Pippurikaan ei ole pahakseen näyttelyistä laittanut. Toki pennun kanssa on yleensä aina helppo käydä näyttelyssä. Tämä tyttö kyllä piti pippurinsa visusti piilossa myöhemminkin. Kerran se on hypännyt tuomari pöydältä tutkimaan ympäristöä. Tuomarille se esiintyy reippaasti, ja sen kanssa on helppo näyttelyssä olla.

Ensimmäisen vuoden mittaan käytiin useammassa näyttelyssä. Tampereen näyttelyssä Pippuri aloitti uransa. Koska "pikkumustasta" pitivät kasvattajan ja koti-ihmisten lisäksi myös kissatuomarit hikoilimme heinäkuussa Helsingin Kaapelitehtaalla. Emmekä turhaan. Pippuri komeassa turkissaan otti tilanteen haltuun. Tuloksena oli lauantaina näyttelyn paras pentu! Suuri kiitos Pippurin emännälle turkin laitosta. Tästä on hyvä jatkaa nuorten luokassa.
Pippuri oli elämänsä ensimmäistä kertaa yötä hotellissa. Jälleen näyttelyreissulla. Nyt Vantaalla ja vielä vieraiden saattamana. Komeasti sujui neidin näyttelyreissu sielläkin. Lauantaina se oli TuomariParasPentu ja sai paneelissa yhden äänen. Sunnuntaina TP valinnan vei kait samainen nuori, joka jo lauantainakin oli äänet kahminut. Ei siis huono tulos olosuhteisiin nähden. Komea turkki sai jälleen erityskiitosta tuomareilta.

Kuten olikin odotettavissa neiti ei pidä kiirettä kasvun suhteen. Vaikka aikuisten luokassa kilpailu aloitettiin heti alkuvuonna Lahdessa ei neiti vielä ollut sukukypsä. Tuloksena ensimmäinen CAC. Pippurista on kasvanut yksivuotias ja se on lopulta saanut alleen myös venähtäneitä jalkoja. Luonne on pysynyt yhä suloisena. Turkkiakaan ei voi kuin ihastella. Hieman enemmän karvaa on kuin isukilla, mutta ei mitään liioiteltua huiskua kuten emolla. Ehkä Pippuri on muutenkin enemmän perinyt isältään ulkonäköä. Pienempi kokoinenkin siitä jää kuin emostaan.
Pippuri oli aikuisten luokassa Tampereen näyttelyssä molempina päivinä. Pojat olivat jo alkaneet sitä kiinnostamaan toisin kun ruokakuppi. Pippuri esiintyi erittäin keveässä kunnossa ja oli EX2 molempina päivinä.
Pippurista on kaikki testit jalostusta varten otettu ja se jääkin mammalomaa odottamaan 1,5v iässä. Toivottavasti se tulee emoonsa ja lihoo pentueen myötä mukavaan näyttelykuntoon.
Kasvatussuunnitelmia neidin varalle on mietitty jo eteenpäinkin syksylle 2016 tai vuodelle 2017 on suunnitteilla toinen pentue. Pippurin isällä ei ole juuri muita jälkeläisiä kasvauskäytössä suomessa, joten odotuksia neidin suhteen tällä saralla on.

Pippuri vieraili Sisun luona ja pentuja odotetaan aikaisintaan marraskuun puolessa välissä. Tiineyden merkiksi Pippurin nisät punoittavat lupaavasti kolmannella viikolla. Panoakin on tullut. Ultrakäynnillä masussa näykyi pentuja. Painoa kertyi odotusaikana 1,2kg. 63vrk kohdalla syntyi tunnissa neljä mustaa pentua. Pentujen syntymäpäivän painot olivat: 103g, 96g, 90g, 97g. 1vk iässä painot: 186g, 196g, 169g, 197g. Joku pennuista jo kehrää. Pippurilta vauvojen hoito sujuu hyvin.

Ikää on pennuille kertynyt 4vk. Pippuri on onnistunut lihottamaan pennut 500g painoisiksi sekä itsekin kerryttänyt painoa. Pennut lähtivät pesästä vajaan 4vk iässä ja ovat valloittaneet pentuhuoneen. Hiekka ja ruoka-astioihin tutustutaan parhaillaan. Madotuksenkin jo saivat. Keittiössä ja olohuoneessa on myös lyhyesti päivittäin retkeilty.

Pentujen luonteet alkavat muotoutua ja ulkonäöissä on eroa. Myös karvan mitat ovat varmistuneet. Hännällinen ja pitkäkarvainen poika on Välke. Välke on pitkäkarvainen ja harkitseva luonteeltaan. Näyttely-töpöinen Tuike on tuuheaturkkinen lyhytkarva. Tuike tai "Tuikku" on utelias vekkuli. Hännällinen tyttö on pitkäkarvainen Kuura. Kuura on kova juttelija, sylikissa ja vikkelä liikkeissään. Utu poika on varustettu hieman pidemmällä töpöllä, joka on kiikun kaakun liian pitkä näyttelyyn. utusta joku saa hurmaavan hieman vaativamman luonteisen lemmikin. Utu on tutkimusmatkailija ja haluaa olla mukana kaikessa. Jotenkin sattuu osumaan aina näille "Pätkis-Töpöille" tälläinen luonne.

Pentuhuoneen ovella käy melkoinen vilinä, kun mustat terrosit rynnistävät vastaan! 6-viikkoiset vesselit ovat innoissaan kaikista joulun ajan vierailijoista ja ovat sitä mieltä että myyntiesittely on paikallaan myös taloon saapuville sukulaisille. Ruokakupilla käy yhtälailla säpinä. Kuurakin painaa jo yli 600g. Neljä pentua on jo kokonainen lauma, kun pentujen liikkeitä yrittää seurata. Kun kaikki ovat mustia on perässä vaikea pysyä. Toki jokainen tahtoo rynnistää huiskalelun peräään tai käpertyä syliisi nukkumaan. Toisaalta siis ihan sama. Aivan yhtä ihania kun ne ovat jokainen. Hyvää Joulua ja Uuttavuotta kaikille!

Kahdeksan viikkoisena syysyöt kävivät ensimmäisellä rokotuksellaan ja saivat myös tunnistesirut niskaansa. Kyllä pennuista jo huomaa että eriluonteisia ovat. Utu ja Kuura olisivat tahtoneet useammankin pistoksen, sillä ne rynnivät ulos kopasta oman vuoron jälkeenkin. Välke keskittyi maastoutumaan lääkärin pöydälle eikä puhunut tai hievahtanut minnekään. Yllättäen Tuikkeen sai kaivaa kopan perältä. Taisi kuitenkin vain olla nukkumassa. Lääkärin pöydällä Tuike oli reippaasti töpö pystyssä. Paluumatkalla kaikkia väsytti. Kopassa oli hiiren hiljaista. Kotona nelosilla oli kova kiire emon luo maitohörpylle.

9-viikkoisia pentuja on käynyt useampi kissaihminen ihailemassa ja ihastumassa. Kyllähän näitä kehtaa esittellä, kun ovat reippaasti esillä ja syliin tunkemassa. Pippuri alkaa hieman jo kyllästymään pentujen kanssa painimiseen tai sitten on pikku rouvan pää ollut kiimasta sekaisin. Pennuille ruoka maistuu ja painot ovat 1200g-1000g välillä.
11vk menossa. Luovutus lähenee. Turkin hoidon opettelu jatkuu pitkäkarvaisten pentujen osalta. Utu on saanut tukiopetusta myös veteen totuttelussa. Pentujen vauhti kasvaa ja ne ovat saaneet toisen rokotuksensa ja terveeksi todettu ja siis valmiita muuttamaan uusiin koteihin 6.2.2015 alkaen. Myös ihanainen Pippuri jättää meidät. Se palaa oman perheensä luo ja valmistautuu seuraavaksi osallistumaan Tampereen näyttelyyn.
12vk Pennut ovat 1700-1400g painavia ja valmiita muuttammaan omiin koteihin. Pippurin äitiysloma loppui ja se palasi omaan kotiinsa. Kova ikävä jo kotiväkeä olikin. Totuttelu toisiin kissoihin ottaa viellä oman aikansa, kun pentuja vielä olisi ikävä.
15vk Kuura muutti omaan kotiinsa. Aika näyttää tuleeko siitä vielä kissalan kasvatuskissaa. Kuuran luonne on kyllä hurmaava. Välke on sopeutunut upeasti omaan kotiinsa. Pippuri on ikävöinyt pentuja vain vähän ja rellestää jälleen uuden kiiman merkeissä. Kotia vielä etsivät Utu ja Tuike ovat hoidossa Nokialla. Eikä matkustelu tunnu niitä häiritsevän mitenkään.
16vk Utu löysi kodin toisen kissan kaverina. Tuikku etsi pitkään kotia Helsingissä isukin kaverina, mutta jäi sinne asumaan täytettyään vuoden.

Syysyö -pentue s.14.11.2015 Pikkeen Sisun kanssa

Pikkeen Välke "Bosse", kastraattiuros cymric, musta hännällä, LEMMIKKINÄ ja toisen kissan kaverina Oripäällä.
Pikkeen Tuike, "Tuikku" uros manx, musta töpöhäntä, NÄYTTELY/SIITOS Helsingissä.
Pikkeen Kuura "Lumo", naaras cymric, musta hännällä, SIJOITUKSESSA Vammalassa.
Pikkeen Utu "Laku", kastraattiuros cymric, musta pitkähköllä töpöhännällä, LEMMIKKINÄ ja toisen kissan kaverina Hämeenlinnassa.


Kevätpäivä -pentue s.20.3.2017 Pikkeen Finlandian kanssa
Pippuri synnytti toisen, ja viimeisen, pentueensa tälläkin kertaa Hämeenlinnassa. Sattumoisin pennut syntyivät kevätpäiväntasauksena, joten pääsiäisaiheiset makeat nimiehdotukset pääsivät käyttöön. Pippuri hoiti synnytyksen ilman, että siihen olisi tarvinnut puuttua mitenkään. Tassusta pitäjän ja rapsuttelijan hän kuitenkin vierelleen tueksi vaati. Pennuista ensimmäisellä on hieman häntää ja karkea karva. Toinen pentu on hieman isompi, hännätön ja sileäkarvainen. Kuitenkin ne ovat hyvin saman näköisiä ja oloisia. Täytyy odotella ja tutustua muutama viikko, jotta eroja löytyisi.
Pippuri on hoitanut pentuja varmoin ottein. Pennut painoivat syntyessä 95g ja 98g ja 1vk iässä 192g ja 206g. Huolta on tällä kertaa tuottanut liian maidon pakkautuminen ylimääräisiin tisseihin, mutta lääkkeettä tästä selvittiin. Seuraava ongelma lienee miten pennut saa ikinä syömään kiinteitä, kun köllöttävät pesässä vatsat pyöreinä hyvin tyytyväisenä, kun emo jo tulee tyrkyttämään lisää maitoa.

12-viikkoiset lupaavat pennut ovat löytäneet kodit odotetusti ja ne ovat käyneet kehräten ekalla rokotuksella ja sirutuksella. Samalla Pippurilta poistettiin hammaskivi ja laitettiin ehkäisykapseli. Pippuri siirtyi täten sopimuksen täytyttyä sijoituskodin omistukseen. Tyttären on tarkoitus jatkaa sukua ja Pippurin siirtyä täysin kastraattikerhoon kotikissanpäiviä viettämään, mutta katsotaan vielä yhdessä mikä on tilanne kapselin vaikutuksen loputtua. Kapselihan saattaa vaikuttaa jopa 3-vuotta.
br /> Pikkeen Kinder "Kiti", naaras, musta töpö, NÄYTTELY/SIJOITUS Turussa
Pikkeen Mignon "Minni", naaras, musta hännätön, NÄYTTELY

/ Iines / /Myytavana / / Sarafina /

WebDesign Satu Pihlajamaa