Pikkeen Tuike

Tuikku
Tuikku
Tuikku
Pikkeen Tuike
uros manx
musta töpöhäntäinen MAN n 09 53 var
s.14.11.2015
oma kasvatti
asuu sijoituksessa Helsingissä
näyttelystä Champion, 2x CACIB

Pikkeen Tuike jatkaa siitoskolliuralla isänsä tassunjälkiä. Tuikku asuu pysyvästi Sisun kaverina Helsingissä. Tuike on käytettävissä jalostukseen muille kasvattajille. Testit kun ovat voimassa tällä hetkellä. Tuiketta on tarkoitus näyttelyttää aina välillä, sillä sen luonne siihen mainiosti sopii.

Tuike on kaikkien kaveri ja hyvin helppo käsitellä. Muita kissoja kohtaan se kuitenkin on tungetteleva ja hieman pomottavankin luonteinen. Tuikkeella on suuri rukki ja se on hellyyden kipeä sylivauva. Riittää että sille jotakin sanoo niin tassumoottori lähtee polkemaan ja vastauksia naukaistaan. Se sopii ulkonäön puolesta näyttelyihinkin, kunhan saa kroppansa kasvatettua balanssiin komeiden kollinposkiensa kanssa.

Tuike yrittää päihittää isukkia koossa. Raamikkaampi se rakenteeltaan onkin. 7kk iässä painoa on jo 4,3kg. Sisulla oli 6kk iässä painoa mukavat 3,8kg,8kk ikään 4,6kg ja vuoden iässä 5kg.

Tuike on syntynyt äitini luona Hämeenlinnassa. Luovutusiän jälkeen se muutti hetkellisesti Nokialle. Poikamme mielestä sylivauva olisi saanut jäädä vallan meille ja se saikin nopeasti hellittelynimen "Töppis". Tuike tulee hyvin toimeen lasten kanssa ja tykkää valtavasti ihan kaikista ihmisistä.

Jalostukseen on jätetty Tuikkeen lisäksi kaksi sen sisarpuolta sekä omassa käytössäni oleva sisar. Tuike kuitenkin oli pentuiällä sisartaan parempi kokonaisuus. En täten ole raaskinnut sitä lemmikiksi myydä. Sen vanhemmat ovat osoittaneet merkkejä sukukypsyydestä isä 9kk ja emo 1v4kk iässä. Toivomme siis että poika on perinyt isoisien geenit ja pysyisi pitkään siistinä ja hiljaisena, kuten 11kk iässä. Poika on kuitenkin jo pätevä kolli ja siis käytettävissä jalostukseen.

Tuike esiintyi Turussa ensimmäistä kertaa avoimessa luokassa aikuisten urosten seurassa 1v ja 5kk iässä. Poika esiintyi hyvin tasapainoisesti raviradan hieman levottomassa näyttely-ympäristössä. Arvostelut olivat hyviä. Aikaa aikuistua Tuike tarvitsee päästäkseen paneeliin kilpailemaan, mutta TP-valinnassa hän esiintyi molempina päivinä. Sertinsä poika sai myös Tampereelta ja Savonlinnasta, mutta aikaa vankistumiselle hän tarvitsee vielä kovasti. Kolliuden hajujen huumassa hän on unohtanut syömisen ihanuuden ja on jatkuvasti tarkkana ympäristön suhteen. Näyttelyt saavat nyt jäädäkin pienelle tauolle. Jospa siis keskitytään hetkeksi kasvatusasioihin.


WebDesign Satu Pihlajamaa